10-01-2013 KRO Eilanders

In het nieuwe programma "KRO Eilanders" ontmoet presentatrice Sofie van den Enk passagiers aan boord van de veerboten die onderweg zijn naar de Waddeneilanden. Welke band hebben zij met het eiland? Wat zoeken ze er of wat hebben ze er al gevonden? Mensen vertellen openhartig over hun leven, werk, tegenslagen, liefde en geluk.

In de aflevering van dinsdag 15 januari ontmoet Sofie op de boot naar Vlieland een vrolijke familie die op weg is naar het eiland om een bruiloft te vieren. Het bruidspaar is al enkele dagen op het eiland en staat hen op te wachten. Vooral hun twee jonge dochtertjes hebben hen verschrikkelijk gemist en dat lijdt tot een emotionele ontmoeting. Verder hoort Sofie het verhaal van Bojan. Bojan vluchtte uit Joegoslavië en kwam op Vlieland terecht. Hoe kijkt hij terug op de oorlog en wat betekent Vlieland voor hem?

Simon en Patricia vertellen over hun bijzondere liefde. Ze kenden elkaar al jaren, maar wat moest er gebeuren voor de vonk bij hen oversprong?

Sofie ontmoet op de boot  ook Lukas en zijn familie. Voor de viering van zijn 75ste verjaardag neemt hij zijn kinderen en kleinkinderen mee naar zijn favoriete eiland. Om dit te kunnen betalen nam hij een krantenwijk.

De charmante 20-jarige Dorien is een stoere zeevaarder. Samen met haar vriendinnen Sandra en Josephine zit ze op de Zeevaartschool op Terschelling. Hoe houden de dames stand in deze mannenwereld?

KRO Eilanders is een programma waar het buitengevoel vanaf spat. Zon, zee en wind op de boot zorgen voor bijzondere ontmoetingen. KRO Eilanders is een serie van 10 afleveringen en is vanaf dinsdag 8 januari 2013 om 19.30 uur op Nederland 1 te zien.
 
4-1-2013 Relatieblog

Waddeneilander Zoekt Vrouw op Net 5

Je zal er maar wonen! Op Vlieland, Schiermonnikoog, Terschelling of Ameland. Wie er geboren wordt, wil er meestal niet meer weg. Er is ook veel voor te zeggen om te blijven: schoonheid, rust en natuur. Maar er kleven natuurlijk ook wel een paar nadelen aan. De liefdesvijver om in te vissen is namelijk niet zo groot en vind maar eens iemand op de wal die de stap wil wagen om zich op een eiland te vestigen……. Aldus Net5 over hun nieuwe programma ‘Eilandgasten op Zoek naar de Liefde’. Uiteraard in de hoop er net zo’n Hollandse klapper mee te maken als de KRO met ‘Boer Zoekt Vrouw‘. Ze verklappen alvast wat over de 4 vrijgezelle eilandbewoners:
 
Aant-Durk is 31 jaar en woont op Vlieland. Hij is daar gids en houdt van vissen. De blonde krullenkop is een bekende verschijning op zijn eiland.
De eveneens 31-jarige Sebastiaan is geboren en getogen op Schiermonnikoog. Hij is kok van beroep en is dol op voetbal.
Roy, 31 jaar, komt van Terschelling en verzorgt rondritten te paard. Hij houdt van gezelligheid, maar is ook graag thuis.
De stoere 39-jarige Johnny woont op Ameland en ziet er jonger uit dan hij is. Hij werkt in het familiehotel samen met zijn ouders en zus. Johnny is sportief en speelt in een band.

Tot nu toe is deze zoektocht nog niet echt geslaagd, noch op hun eiland, noch daarbuiten. Het is best lastig om iemand te vinden die zich wil aanpassen aan de andere leefomstandigheden en gewoontes op een vrij afgelegen plek. De vrouw van hun dromen zal de oversteek dus moeten maken, want zij zullen hun eiland nooit verlaten.

Het wordt een zoektocht in de meest romantische arena die je je kunt voorstellen: schilderachtige dorpjes, wuivend helmgras, verlaten stranden.
 
21-12-2012 Persbureau Ameland

Trouwen op Ameland niet zo duur meer

BALLUM – Trouwen op Ameland wordt in het komende jaar goedkoper. De leges op Ameland waren aan de hoge kant, en om het eiland als trouwlocatie niet uit de markt te prijzen, besloot het college trouwen op de valreep van 2012 goedkoper te maken. Niet dat afgelopen jaar het aantal huwelijken door de hoge leges werd gehalveerd; dit jaar zijn op Ameland 15% meer huwelijken gesloten dan het jaar ervoor. Dit ondanks de in verhouding tot andere gemeenten, hogere tarieven. Het eiland blijft ongemeend populair als trouwlocatie. Trouwlustigen kunnen op het eiland kiezen uit 14 locaties: van monumentaal tot uiterst eenvoudig of onder toeziend oog van onze Koningin.

Maar wat kost zo`n huwelijksvoltrekking eigenlijk?

Tarieven 2013
Trouwen in het gemeentehuis kost op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag € 239,- (2012: € 389,60)
Op zaterdag is het iets duurder: € 499,- (2012: € 870,10)
Het tarief van een huwelijk of registratie van een partnerschap buiten het huis der gemeente, wordt vermeerderd met een toeslag voor een bijzondere huwelijkslocatie van € 195,- (2012: € 206,85)

 
23-11-2012 ilsehuigsloot.nl
 

Trouwen op Ameland: het buitenlandgevoel in Nederland


Door Ilse Huigsloot: Eén van mijn eerste vragen tijdens een kennismaking met een bruidspaar is: beschrijf jullie droombruiloft eens zonder aan een budget te denken. Vaak blijkt dat veel bruidsparen dromen van een bruiloft in het buitenland in het bijzijn van vrienden en familie. Een aantal dagen weg met elkaar, zonder verplichtingen, genieten van de omgeving en elkaar met als hoogtepunt de ceremonie op een idyllische plek. Maar even vaak blijkt het budget de reden te zijn om dit niet te doen en te kiezen voor een mooie plek in Nederland. Toch is de locatie vaak niet de belangrijkste reden om voor het buitenland te kiezen maar het gevoel van vrijheid wat je daarmee oproept.Ceremoniemeester

Op uitnodiging van artiestenbureau Swinging ben ik onlangs uitgenodigd om, samen met collega weddingplanners, te ervaren hoe het is om te trouwen op één van de Waddeneilanden en ik moet eerlijk toegeven: ik was snel overtuigd.  Veel lokale leveranciers uit de trouwbranche hadden alles uit de kast gehaald om te laten zien wat de mogelijkheden zijn voor een bruiloft op Ameland maar het belangrijkste is: het gevoel! Misschien wel het moeilijkste te omschrijven, maar voor mij tijdens mijn hele verblijf op Ameland, duidelijk aanwezig.

Als Randstadvrouw heb ik altijd een beetje het idee dat ik van de wereld af val als ik voorbij Almere rijd en de verrassing is telkens weer groot als ik ontdek hoeveel moois daar nog is ‘in het noorden’. Zodra je met je gasten op de boot naar Ameland stapt krijg je een vakantiegevoel. Je voelt dat je met elkaar iets moois gaat beleven en laat alles even achter op het vasteland. De eilandbewoners doen er dan ook werkelijk alles aan om je thuis te laten voelen.

Tijdens een rondrit maken de gasten kennis met de uitzonderlijk brede zandstranden, de kenmerkende vuurtorens, sfeervolle dorpjes en de rust van dit romantische eiland voordat zij op de loungebanken bij de open haarden op het buitenterras van het grand café plaatsnemen met een welkomstdrankje. Heerlijk bijkletsen met familieleden en vrienden en dan een hoogstaande culinaire verwennerij met muzikale begeleiding. Uiteraard overnachten alle gasten op het eiland. Tijdens het gezamenlijke champagne ontbijt beginnen de eerste kriebels te komen want vandaag is de grote dag. De gasten kunnen in de ochtend winkelen, een strandwandeling maken of al fietsend het eiland verder verkennen terwijl de bruid nog mooier wordt gemaakt. En dan, worden alle gasten opgehaald met een unieke Bedford mandenbus of trein express en vertrekken we richting het brede Noordzeestrand. Een prachtig luxe strandlocatie (in zomer en winter) met buitenhaarden, loungebanken, trendy inrichting,  een romantische trouwceremonie met de voetjes in het zand, een heerlijk diner uitkijkend op zee, relaxte sfeer, windlichten, moderne cocktailbar, een fantastische band, dansvloer, verlichte stranden die ’s avonds voor een hele aparte uitstraling zorgen, buitenterrassen en een onvergetelijke sterrenhemel. Aan het einde van de feestavond worden de gasten met taxibusjes terruggebracht naar hun hotel. Normaal gesproken is het feest dan ten einde maar het fijne aan een meerdaagse bruiloft is de volgende ochtend als alle gasten samen rustig nagenieten van deze unieke bruiloft tijdens een lekker ontbijt voordat zij op de boot stappen naar het vasteland.

Trouwen op Ameland is niet zomaar een bruiloft, het is een beleving die al je gasten ook zullen ervaren. Het bijzondere eilandgevoel zorgt voor een ontspannen en ongedwongen sfeer waarbij je je in het buitenland waant en optimaal kan genieten van jullie ideale en betaalbare bruiloft.

Ilse Huigsloot Weddings & Events is gediplomeerd Weddingplanner gespecialiseerd in het Ceremoniemeesterschap en gecertificeerd Weddingstyliste. Aangesloten VIP-member bij de Weddingplannerschool.

Bron 20-02-2012 Bron: Puur op reis
 

Trouwen in je blootje op Jamaica


Een naturistenresort op Jamaica had dit jaar een speciale Valentijnsactie actie bedacht: trouwen in je blootje. Om in aanmerking te komen werd een prijsvraag uitgeschreven waarin de trouwlustigen konden vertellen waarom zij de ideale kandidaat waren voor een bloot huwelijksfeest en bijbehorende honeymoon op het resort in Negril. Ruim honderd stellen deden mee, en uiteindelijk werden er negen Amerikaanse en Canadese stellen uitgenodigd voor de gezamenlijke huwelijksvoltrekking.

De blote bruidsparen gaven elkaar het jawoord ten overstaan van een cameraploeg. Volgens een van de jongehuwden was een naakte trouwerij helemaal niet zo vreemd. "We houden van elkaar in ons blootje, dus waarom zouden we dan ook elkaar niet naakt  vertellen dat we de rest van ons leven samen willen zijn."

In het resort worden vaker thematrouwerijen georganiseerd en gaan bruidsparen het huwelijk in als vampiers. In 2003 leidde een soortgelijk bloot huwelijksfeest in het vakantieparadijs tot protesten van de lokale bevolking. Dit jaar leidde het naakte huwelijksfeest niet tot protesten.
 
 
09-02-2012 Bron: Nu.nl

Indiase weerwolfzusters willen trouwen

AMSTERDAM - Drie zwaarbehaarde `weerwolfzusters` in India zoeken een manier om aan de man te komen. Ze hopen dat een documentaire over hun bestaan genoeg geld oplevert voor een laserbehandeling. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail. De drie zussen, Savita (23), Monisha (18) en Savitri (16) hebben last van zware haargroei over hun hele lichaam.

Het zogenaamde `weerwolfsyndroom` - Hypertrichosis universalis - is een zeldzame genetische aandoening die slechts een op de miljard mensen treft. De drie zussen erfden de aandoening van hun inmiddels overleden vader, die overigens ook nog drie `gewone dochters` verwekte.

Laserbehandeling
Met crème proberen de zussen de haargroei tegen te gaan, maar ooit hopen zij genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een laserbehandeling.
"Een laserbehandeling kost 5.500 euro. Nadien zouden ze een normaal leven kunnen leiden en misschien wel kunnen denken aan een huwelijk" , aldus moeder Anita. Zij werd op twaalfjarige leeftijd gedwongen te trouwen met de zwaarbehaarde vader van Savita, Monisha en Savitri.

Documentairemaker Sneh Gupta wil de weerwolfzusters helpen. Met de opbrengst van een documentaire over het leven van de drie zussen in de Indiase stad Pune hoopt Gupta de laserbehandeling te kunnen vergoeden en hen op die manier uiteindelijk aan een man te helpen.
 
23-01-2012 Bron: Nieuwsblad.be
 

Trouwen in een String

 
Als het van de Duitse ontwerper Kaviar Gauche afhangt, dan trouwen we binnenkort in een string, beha en een sluier die ons hele lichaam bedekt. Hij stelde zijn weinig verhullende creaties voor tijdens de Berlijnse modeweek.

Het was even schrikken toen modellen de witte en zwarte trouwjurken van Gauche voorstelden op de catwalk. Ze droegen namelijk niet meer dan een string en een beha die verticaal met elkaar verbonden waren door een lint, een enorme sluier, een glinsterende hoofdband en enkellaarsjes. Toegegeven, elke vrouw die een sensuele huwelijksceremonie plant op een tropisch eiland kan deze ‘jurk’ zelf maken.

Dit waren lang niet de enige ongewone creaties die gespot werden in Berlijn. Zowel ontwerpersduo Johanna Kühl en Alexandra Fischer-Röhler als Eva Lutz stelde hun zwarte trouwjurken voor. Elin Engstroem gaf haar modellen dan weer unieke verrekijkers.
 
19-10-2011 Bron: Relatie.blog.nl
 
Vrouw wil huwelijksaanzoek van man, maar zelf beslissen over de trouwdag
 
Hoewel steeds vaker vrouwen zelf maar een huwelijksaanzoek doen vanwege het uitblijven ervan door hun geliefde, willen zij diep in hun hart gevraagd worden. Het op de knieën gaan wordt nog steeds gezien als de taak van de man……

Dat klassieke beeld wordt bevestigd door een enquête van De Telegraaf VROUW.

69% vindt dat de man de vrouw ten huwelijk behoort te vragen. Ook gaat de man op de knieën, de vrouw maakt in de meeste gevallen (48%) de beslissingen over het verdere verloop van de trouwerij, blijkt uit onderzoek van Toptrouwlocaties.nl onder 287 bruidsparen.

Thuis (33%) of op vakantie (30%) zijn de meestgebruikte gelegenheden voor het aanzoek.

Maar vrouwen houden nog steeds van sprookjes. Als ze mochten zeggen waar ze het allerliefst zouden trouwens, dan zou driekwart kiezen voor een kasteel of landhuis. Dat de locatie van groot belang is, blijkt uit het feit dat 45% van de bruidsparen toegeeft dat hun trouwdag verpest zou zijn als dat niet in orde is.

De ondervraagde stellen vinden trouwen vooral ‘leuk’ (79%) en ‘spannend’ (49%), maar niet persé ‘noodzakelijk’ (6%). De huwelijksnacht is minder belangrijk dan de huwelijksdag zelf. 45% vindt niet dat het slagen van de huwelijksnacht reflecteert op de rest van de trouwerij.

De helft verwacht dat de trouwdag echt ‘de mooiste dag van hun leven’ wordt. Toch zijn veel aanstaande bruidsparen bang voor wat er tijdens deze belangrijke dag passeert. Een aantal angsten:
* dat de jurk niet past
* ringen vergeten
* gasten die afzeggen of het niet naar de zin hebben
* familieruzie
* sterfgeval
* dat de bruidegom ‘nee’ zegt
* regen
 
12-10-2011 Bron: Nieuwsblad.be
 
Gevangenen trouwen en scheiden voortdurend voor seks

Opvallend fenomeen in de gevangenis van het Roemeense Vaslui. Gedetineerden trouwen én scheiden er voortdurend. Reden? Als pasgetrouwden hebben ze recht op privébezoek van de partner.

De pasgetrouwde gedetineerden hebben recht op 48-urig `intiem bezoek` van hun partner. Tien gasten mogen op het trouwfeest een uurtje meevieren met het kersverse stel in een speciale ruimte in de gevangenis. Uiteraard vergezeld van een hapje en een drankje.

Nadien mag het koppel nog één keer per maand twee uur met elkaar doorbrengen. Dan mogen ze doen wat ze maar willen. Gedetineerden die niet getrouwd zijn, mogen maar één keer elke drie maanden bezoek ontvangen.

`Enkele gedetineerden maken er hun specialiteit van om te scheiden én opnieuw te trouwen met hun ex`, zegt de gevangeniswoordvoerder Nicolae Toma. `Hier zit iemand vast die al vier huwelijken achter de rug heeft in de gevangenis. We kunnen er niets aan doen, dus maken ze maar misbruik van de regels.`
 
22-8-11 Bron: Gezondheidsnet.nl

Zowel trouwen als scheiden zorgt voor gewichtstoename

BMI, obesitas, gewicht, lijnen, afslanken, trouwen, scheiden, singleAmerikaanse wetenschappers van Ohio State University namen het gewicht van maar liefst 10.071 mensen onder de loep. Hieruit bleek dat vooral bruidjes flink aankomen in de twee jaar na hun trouwdag, sommige zelfs tot niveau obesitas.

BMI

De onderzoekers volgden mensen van 1986 tot en met 2008 en keken daarbij naar Body Mass Index (BMI) en huwelijkse staat.

Persoonlijke omstandigheden

Zelfsnadat de persoonlijke leefomstandigheden zoals gezondheid, eventuele zwangerschappen, arbeidsstatus en opleiding waren meegewogen, bleken de getrouwde en gescheiden mensen toch over ettelijke pondjes meer te beschikken dan de singles. Die laatsten leven dan wel weer korter, zo wijst een recente studie uit.

Vrouwen

Getrouwdevrouwen bleken 33 procent meer kans te hebben op matige gewichtstoename(tot drie punten BMI) en zelfs 48 procent meer risico te lopen op flinkmeer kilo`s (meer dan drie punten BMI). Vrouwen die net gescheiden waren, liepen tot 22 procent risico op een paar kilo meer.

OnderzoekerDmitry Tumin: "Vrouwen moeten echt oppassen. Sommigen van hen lopen na het huwelijk ernstige gezondheidsrisico`s door het aantal kilo`s dat erbij komt."

Mannen

Bijde mannen werd een 28 procent groter risico op `matige gewichtstoename`geconstateerd. Na een eventuele scheiding daalde dit tot 21 procent.

11-8-11 Bron: BNNdestem.nl

Wortel vraagt vrouw ten huwelijk

 
Foto: APBEIJING - Als oranje de lievelingskleur van je vriendin is en je wilt dat ze volmondig ja zegt als je haar vraagt of ze met je wil trouwen, wat doe je dan? Dan verkleed je je als een gigantische knaloranje wortelen overtuig je 48 van je vrienden ervan ook een wortelpak aan te trekken.

Dat, althans, heeft een verliefde Chinees eerder dit jaar gedaan. Zijn missie, die hem het voor Chinese begrippen enorme bedrag van honderdduizend yuan (zo`n elfduizend euro) kostte, was succesvol, meldenChinese media.

11-8-11 Bron: www.gk.nl

Bert en Ernie gaan niet trouwen.


UPDATE In de Verenigde Staten is een online petitie van start gegaan waarin de makers van Sesamstraat gevraagd wordt Bert en Ernie met elkaar te laten trouwen. De makers van de serie hebben aangegeven dat dat niet zal gebeuren: "Het zijn poppen, ze hebben seksuele voorkeur".

Gaan straks de bruidsklokken luiden in Sesamstraat? Het had gekund, want in een online petitie wordt opgeroepen om Ernie en Bert een huwelijk te laten aangaan. Het is dé manier om aan kinderen te laten zien dat pesten en homofobie fout is, zeggen de initiatiefnemers.

Al heel lange tijd wordt er gespeculeerd dat Bert en Ernie uit de populaire kindertelevisieserie Sesame Street (in het Nederlands: Sesamstraat) homo zijn. De twee vrienden doen alles samen: eten, spelen, slapen en in bad gaan. De makers van de serie zeggen echter dat Ernie en Bert puur vrienden zijn en geen seksuele oriëntatie hebben. Trouwen zit er om die reden niet in.

De mensen achter de online petitie wijzen op de vele zelfmoordpogingen onder homoseksuele tieners. Als kinderen van jongs af aan wordt geleerd dat ieder leven mooi is en waard geleefd te worden, welke gevoelens men ook heeft, dan zou dat al veel schelen, zeggen de initiatiefnemers. Bovendien leert het kinderen dat anderen pesten niet kan en mag.

“Wij vragen de makers van Sesamstraat niet iets gruwelijks of onrespectvol te doen”, zeggen de mensen achter de petitie, die in zeven dagen tijd al bijna vierduizend handtekeningen opleverde. “Bert en Ernie laten trouwen kan op een heel respectvolle manier gebeuren. Laat ons kinderen leren tolerant te zijn voor mensen die anders zijn. Sesamstraat kan kostbare mensenlevens redden.”

13-7-11 Bron: Welingelichtekringen.nl

Trouwen aan een automaat voor 1 pond


Het bedrijf Concept Shed uit Cornwall ontwikkelde een trouwautomaat, waarmee verliefde stellen kunnen trouwen voor 1 pond (in de VS voor 1 $).
trouwautomaat
De Autowed is een roze machine van 2,5 meter hoog. Je gooit er een muntstuk in en de machine speelt een trouwdeuntje (daar komt de bruid...), waarna je kan kiezen tussen 4 huwelijken: heteroseksueel, homoseksueel, lesbisch of de vereeuwiging van een vriendschap. Je voert beide namen in en bevestigt met de knop I do. De andere optie is escape. Het eindresultaat is een papiertje waarop beide namen als getrouwd paar vermeld worden en 2 plastic ringen in een capsule.

Volgens Concept Shed is er vooral in Rusland en Brazilië vraag naar de machine.

10-06-11 Bron: Blik op nieuws

Trouwen op groot dance-event is een feit   


Velsen - Voor het eerst in de wereld kan er op een groot dance-event in het écht worden getrouwd. Wat vorig jaar bij de organisatie van Dance Valley als een grap werd geopperd, wordt 6 augustus dit jaar mogelijk werkelijkheid.

Althans wanneer er zich een koppel aanmeld. De burgemeester van het Haarlemmermeerse plaatsje Velsen en een ambtenaar burgerlijke stand hebben deze dag in hun agenda voorlopig vrijgehouden.

De organisatie gaat er vanuit dat het wel gaat lukken. Op het terrein zal een levensgrote opblaaskerk worden neergezet. Voor nu is er helaas maar plek voor twee koppels die elkaar op het heuvelachtige groendecor, dat een buitenaardse trouwplaneet doet vermoeden, elkaar het `Ja` woord kunnen geven.

Daarna zal het feest losbarsten. Over goede muziek en gasten hoeft men zich in ieder geval geen zorgen te maken. Het is niet te hopen dat de ‘gasten’ allemaal met een peper- en zoutstelletje aankomen.

De trouwerij op Dance Valley wordt overigens geheel verzorgd. De bruid kan kiezen uit verschillende themajurken en de bruidegom uit themapakken: Traditioneel, Las Vegas, History, Fantasy en Dance Valley stijl. De koppels mogen 20 gasten meenemen naar hun trouwerij.

Het huwelijk is officieel en dus ook bindend. Met een limousine wordt men naar het festivalterrein gebracht en hier wordt men opgewacht door de crew van Dance Valley. Zij verzorgen de kleding, styling etc. Van de koppels en eventueel het gehele gezelschap. Alles is mogelijk!

10-5-11 Bron: WaarMaarRaar.nl

Renner rijdt Giro niet uit... omdat hij gaat trouwen

Wielrenner Michael Golas gaat de Giro niet uitrijden. De Pool is niet gevallen en kampt ook niet met ziekte, maar gaat trouwen op 28 mei. Vacansoleil had het ingepland, zo lieten ze weten in het AD. Wanneer Golas precies in de remmen zal knijpen is nog niet bekend, maar dát hij af gaat stappen is dus al duidelijk. Zijn trouwdatum was al bekend voor dat Vacansoleil hem opnam in de Giroselectie.

6-5-2011 Bron: Finlandsite

Finnen trouwen steeds later           


Finnen trouwen steeds meer op latere leeftijd. Deze trend begon reeds in de jaren 60 van de vorige eeuw en zet nog steeds door. Volgens het Fins Bureau voor Statistiek was de gemiddelde leeftijd van de bruiden in Finland vorig jaar 30,3 jaar en die van de bruidegommen 32,6 jaar.

Tijdens de laatste 40 jaar is de gemiddelde leeftijd van vrouwen met circa 7 jaar gestegen en die van mannen met ongeveer 8 jaar.

In 2010 vonden in Finland bijna 30.000 bruiloften plaats. Het aandeel van personen die voor het eerst trouwen is stabiel gebleven met een aandeel van 77% van het totaal.

Het aandeel van mensen die trouwen en van buitenlandse afkomst zijn, is tijdens de laatste 20 jaar in Finland aan het stijgen. Vorig jaar was 8% van de bruiden en 7% van de bruidegommen in Finland van buitenlandse afkomst. Rond het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw was dit slechts 1%.

Het aantal scheidingen in 2010 was ongeveer gelijk aan dat in 2009. Ruim 13.000 huwelijken eindigden in een scheiding. Er werden 322 homoseksuele paren officieel geregistreerd in 2010. Hiervan waren er 124 stellen van mannen en 198 van vrouwen.

6-5-2011 Bron Nu.nl

Minimumleeftijd om te trouwen wordt altijd 18


AMSTERDAM - Iedereen moet minstens 18 jaar zijn om in Nederland te kunnen trouwen. De bestaande uitzonderingen op deze regel worden geschrapt. Dat heeft het kabinet laten weten aan de Tweede Kamer.

Nu zijn uitzonderingen mogelijk als een meisje een kind heeft of zwanger is. Dan is 16 de minimumleeftijd.

Daarnaast geldt een minimumleeftijd van 15 voor mensen die de nationaliteit hebben van een land waar minderjarigen mogen trouwen. Volgens het kabinet komt dit `in een enkel geval` voor.

8-4-2011 Bron: HLN.be

Pikante kalender tegen corruptie in Ruslandmedia_xl_4135789_600


Nashi, een groep activisten, voert actie tegen de corruptie binnen de Russische overheidsinstanties. Als originele drager voor hun protest kozen ze voor een pikante kalender. De kalender krreg de titel `Seks tegen corruptie`.

Twaalf schaars geklede dames, eentje voor iedere maand van het jaar, geven elk op hun eigen manier lucht aan hun ongenoegen. Zo is er een model in een wit corset en getooid met een bruidssluier. Ze heeft haar middenviger op met de boodschap: "Ik wil niet trouwen met een corrupte ambtenaar".

Niet te koop
De kalender is niet te koop, aldus woordvoerster Kristina Potupchik. Hij zal volgende week zaterdag gratis uitgedeeld worden tijdens diverse protestmarsen over het hele land. Ook de modellen die figureren op de kalender zullen in levenden lijve aanwezig zijn op de demonstraties.

8-4-2011 Bron: Nu.nl

Getrouwde vrouwen zijn gelukkiger


AMSTERDAM - Ongetrouwde vrouwen die samenwonen met een man zijn ongelukkiger dan getrouwde vrouwen, blijkt uit een sociologisch onderzoek. Deze vrouwen zouden zich afgekeurd voelen door de samenleving.

Onderzoekers van de Universiteit van Keulen vroegen 22.000 mensen wereldwijd onder andere hoe gelukkig ze zijn, en hoe traditioneel de maatschappij is waarin zij leven. Daaruit blijkt dat Britse vrouwen die eerst samenwonen met een man voordat ze trouwen ongelukkiger zijn dan getrouwde vrouwen.

De reden hiervan zou zijn dat de vrouwen het gevoel hebben dat zij niet aan het ideaalplaatje voldoen en het idee hebben dat er afkeurend naar hen gekeken wordt, zo meldt The Telegraph. Ook zou het volgens de onderzoekers zo kunnen zijn dat hun omgeving medelijden met hen heeft omdat het hen niet lukt hun man naar het altaar te krijgen.

Nederland
Landen met een sterke, traditionele opvatting over het huwelijk, zoals Amerika, Bulgarije, Brazilië en Mexico, zijn landen waar het verband tussen samenwonen en een ongelukkig gevoel het grootst was. Vrouwen die in landen met meer vrije opvattingen wonen, zoals Nederland en Scandinavische landen, zijn echter even gelukkig wanneer zij samenwonen als wanneer zij getrouwd zijn.

"In landen waar de rollen heel traditioneel zijn verdeeld en de opvatting bestaat dat een vrouw ook een echtgenote hoort te zijn, kunnen vrouwen die eerst samenwonen voor het huwelijk of samenwonen in plaats van het huwelijk zich afgekeurd voelen door de maatschappij", aldus de onderzoekers.

"In zulke samenlevingen heerst de opvatting dat als een vrouw samenwoont met haar partner zonder getrouwd te zijn, dat niet zo is omdat zij niet met hem wil trouwen, maar omdat hij niet met haar in het huwelijksbootje wil stappen. Dat haar omgeving twijfelt aan de toewijding van haar partner, is slecht voor het zelfbeeld van de vrouw en haar eigen vertrouwen in de relatie."

Mannen
De studie wees uit dat mannen niet worden beïnvloed door traditionele opvattingen. De onderzoekers menen dat de traditionele rol van kostwinner niet wordt ondermijnd door hun burgerlijke staat.

6-4-2011 Bron: Z24.nl

Cambodja: trouwverbod voor buitenlandse 50-plusser


Cambodja verbiedt het buitenlandse mannen van 50 jaar en ouder met een inkomen van minder dan 1750 euro om met Cambodjaanse vrouwen te trouwen.

Geen groene Cambodjaanse blaadjes meer voor oudere buitenlandse mannen, tenminste, als ze minder dan 1750 euro verdienen. Dat schrijft The Economist woensdag op basis van berichten in The Phnom Phen Post. Een woordvoerder van de regering stelt dat de maatregel ervoor moet zorgen dat "mensen die trouwen eruit zien als normale echtparen, en niet als opa en kleindochter".

Het is niet de eerste keer dat Cambodja huwelijken tussen oudere buitenlandse mannen en Cambodjaanse vrouwen verbiedt. In Cambodja trouwen veel jonge vrouwen met, vaak Zuid-Koreaanse, mannen. Hen wacht niet zelden een leven dat eerder grenst aan slavernij dan aan een gelukkig huwelijksleven.

De maatregel, die niet in goede aarde valt bij sommige mensenrechtenorganisaties, geldt alleen voor buitenlandse mannen, niet voor vrouwen. Echt helpen tegen uitbuiting van jonge vrouwen doet de maatregel ook niet, stellen de organisaties: stelletjes kunnen elkaar ook in het buitenland het jawoord geven.

16-3-2011 Bron: AD.nl

Geregistreerd partnerschap populair


ROTTERDAM - Steeds meer stellen kiezen voor geregistreerd parnerschap. Met name hetero`s kiezen voor deze samenlevingsvorm. Het aantal is in tien jaar tijd vervijfvoudigd, blijkt uit cijfers van CBS. Dat meldt het AD.

Ooit was het geregistreerd partnerschap vooral bedoeld voor stellen
van hetzelfde geslacht. Toch heeft deze vorm van samenleven, sinds de introductie van het homohuwelijk in 2001, flink aan populariteit gewonnen. Het afgelopen jaar kozen 10.000, veelal hetero-stellen, ervoor. Dat is vijf keer zoveel in vergelijking tot 2001.

Verschillen
Saskia Mos van Kooiman Lambert Notarissen zegt in de krant: ,,Inhoudelijk is er weinig verschil met het huwelijk. Het grote verschil zit in het krijgen van kinderen. Bij een huwelijk heeft een kind juridisch gezien automatisch twee ouders. Terwijl bij een geregistreerd partnerschap de vader het ongeboren kind moet erkennen.``

Uit elkaar gaan
Mocht het tot een scheiding komen, dan komt hier altijd een rechter aan te pas. ,,Bij een geregistreerd partnerschap kun je, als er geen minderjarige kinderen zijn, ook uit elkaar gaan via een advocaat of notaris.``

Ondanks de kleine verschillen wordt vaak bewust voor geregistreerd partnerschap gekozen. ,,Omdat mensen niets met trouwen hebben of al een huwelijk achter de rug hebben. Het maakt vooral gevoelsmatig veel uit.``

15-3-2011 Bron: Relatie.blog.nl

Mannen vrezen het huwelijk, maar gaan samenwonen vanwege de seks


De laatste cijfers van het CBS laten zien dat er in het afgelopen decennium 5x zoveel geregistreerde partnerschappen zijn afgelsloten en er minder officieel getrouwd wordt. Veel vrouwen mopperen over het feit dat hun vriend het ‘t-woord’ (trouwen) vreest en het ‘k-woord’ (kinderen) vermijdt.

Vrouwen zien samenwonen als een opstapje naar het huwelijk, maar mannen doen het gewoon omdat ze dan meer seks krijgen…………….

Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië.

Zij bevroegen 200 stellen over de voordelen van samenwonen. ’Meer tijd samen’ en ‘het is goedkoper’ werden vaak genoemd. Opvallend veel mannen noemden daarnaast ‘meer seks’ als belangrijke reden. Bovendien bleken de heren samenwonen veel minder vaak te zien als opstapje naar een huwelijk, iets wat veel vrouwelijke respondenten juist aangaven. Vrouwen gaven liefde en geborgenheid tot 3x vaker op als samenwoonreden dan mannen.

De onderzoekers vroegen ook naar de nadelen van samenwonen. Het dopje van de tandpastatube en de haren in het doucheputje blijken voor lief genomen te worden. Wel zijn vrouwen bang dat ze wettig gezien minder rechten hebben dan wanneer ze een officiële boterbrief hebben. De heren vinden het vooral juist moeilijk hun vrijgezellenstatus officieel op te geven.

Volgens psycholoog en relatiedeskundige Pauline Rennie-Peyton toont het onderzoek aan dat samenwonen niet altijd door beide partners als officiële verbintenis wordt gezien. “Vrouwen die het als de prélude naar het huwelijk zien, moeten dat duidelijk vooraf melden. Het kan zomaar zijn dat de partner hier heel anders over denkt.”

11-3-2011 Bron: Vrouwonline

Toyboy zorgt voor vroegere dood


Het daten van een jongere man is voor veel vrouwen aantrekkelijk, maar niet geheel zonder risico. De kans dat deze ‘cougars’ op vroegere leeftijd overlijden schijnt namelijk groter te zijn dan bij vrouwen die een leeftijdsgenoot als partner hebben.

Dit blijkt uit onderzoek van het Duitse Max Planck instituut voor demografisch onderzoek naar de trouw- en sterftecijfers van 2 miljoen Nederlanders.

Vrouwen die trouwen met een zeven tot negen jaar jongere man zouden 20 procent meer kans hebben om op vroegere leeftijd te overlijden dan vrouwen die een relatie aangaan met iemand van hun eigen leeftijd. Wanneer mannen vijftien jaar jonger zijn dan zij, neemt het risico om vroeger te sterven af met 30 procent.

Mannen hebben echter voordeel bij het trouwen van een jongere vrouw. Hoe jeugdiger zijn vrouw, hoe langer hij leeft, zo meldt Independant Online.

Oorzaak

Het is volgens de onderzoekers onduidelijk waarom een toyboy zo slecht is voor de gezondheid van de vrouw. Mogelijk komt dit doordat hij minder bereid is haar te verzorgen als ze ouder wordt. Een man profiteert echter van een jongere vrouw, omdat zij wél goed voor hem zorgt als hij aftakelt.

Bovendien vergroot een vrouw ook het sociale leven en de interesses van haar man, wat zijn fysieke en mentale gezondheid positief beïnvloedt. Ook moet een man, wil hij aantrekkelijk gevonden worden door een jongere vrouw, volgens de onderzoekers al bovengemiddeld gezond en rijk zijn.

1-3-2011 Bron: Relatieblog.nl

Mannen: trouw geen vrouw die veel mooier is dan jijzelf


Hoewel mannen genetisch geprogrammeerd zijn om naar mooie vrouwen te kijken, is enige terughoudendheid voor wat betreft trouwen gewenst. Verrassend genoeg blijkt dat een man die een vrouw heeft die even aantrekkelijk of een tikkie minder fraai is dan hijzelf, meer verzekerd is van een lang huwelijk dan degenen die de allermooiste ‘snoepjes’ uit de trommel kapen……….

Onderzoekers aan de Chester en Liverpool universiteit wilden achterhalen of mensen geneigd zijn om met iemand te gaan samenleven die even aantrekkelijk is als zijzelf.

Meer dan 100 paren werden op foto vastgelegd. Sommigen hadden een relatie van enkele maanden, anderen van meerdere jaren. De individuele dames en heren werden vervolgens beoordeeld op hun uiterlijk. Uit de analyse blijkt dat een relatie waarbij de vrouw aantrekkelijker is dan de man, is gedoemd om te mislukken. Maar een aantrekkelijke man of vriend vormt juist geen barrière. Is de vrouw gezegend met fotomodellen-looks, dan is die relatie vaak al na enkele maanden ten dode opgeschreven.

Volgens onderzoekers Rob Burris geeft dit aan dat vrouwen in dergelijke situaties de touwtjes in handen hebben. Mooie vrouwen realiseren zich dat ze het voor het uikiezen hebben. Ze durven dus ook sneller een relatie weer achter zich te laten. Ook het jaloerse gedrag van de minder fraaie man helpt mee om zo’n verbintenis sneller op de klippen te laten lopen.

De minder aantrekkelijke vrouwen beseffen beter wat ze hebben. Zij hebben daarom langere en bestendiger relaties. Volgens de studie kunnen mannen en vrouwen het beste zoeken naar een partner wiens uiterlijke verschijning overeenkomt en gelaatstrekken hebben met een vergelijkbaar niveau van symmetrie. Vooral dat laatste maakt of we iemand als mooi of minder mooi ervaren.

Dat een gelijk level van aantrekkelijkheid gunstig is, bewees ook recent onderzoek onder vogels. Daarbij bleek dat vrouwtjes met een lelijk mannetje veel stress hebben. Hoofdonderzoeker Simon Griffith verwoordt het als volgt: “Monogame wezens hokken zelden samen met de perfecte partner, omdat diegene weer liever samen is met iemand anders. Heel veel mannen willen bijvoorbeeld getrouwd zijn met Angelina Jolie en veel dames met Brad Pitt, maar de realiteit is dat alleen iemand als Angelina iemand als Brad aan de haak kan slaan.”

27-02-2011 Bron: AttitudeExcite.nl

Gelukkig zonder kinderen


Wie gaat trouwen kan maar beter even wachten met kinderen: de eerste vijf jaren van het huwelijk blijken het gelukkigst te zijn. Tenminste, als die zonder kinderen zijn. Dat blijkt uit een onderzoek dat onder 14.000 gezinnen werd uitgevoerd. Voor het onderzoek werden bijna 35.000 Britten ondervraagd.

De resultaten van het onderzoek waren opvallend: de mensen die het gelukkigst waren, waren minder dan vijf jaar samen en hadden nog geen kinderen. In de meeste gevallen hadden ze ongeveer hetzelfde opleidingsniveau en werkte de man. Over het algemeen zijn de mannen wat gelukkiger dan de vrouwen. Ook lijkt leeftijd een factor in het gelijk: des te ouder je wordt, des te meer je in lijkt te leveren op het geluksfront. Werk heeft voor mannen invloed: zij voelen zich gelukkiger als ze werk hebben. Vrouwen vinden inkomen weer belangrijk.

Uit het onderzoek bleek ook dat trouwen behoorlijk gezond kan zijn: getrouwde koppels slapen beter dan samenwonende koppels en hebben hier minder slaapmiddelen voor nodig.

Het onderzoek krijgt een vervolg: in de komende 20 jaar worden weer zo’n 40.000 gezinnen ondervraagd. Dat onderzoek is nu al het grootste sociale onderzoek dat ooit in Engeland heeft plaatsgevonden. De resultaten die voortkomen uit dit onderzoek zullen onder meer worden ingezet door wetenschappers, de sociale sector en natuurlijk de overheid.

18-02-2011 Bron: HLN.be

Jong trouwen verhoogt risico op scheiding

Koppels die op jonge leeftijd trouwen, hebben meer kans om later te scheiden, dat blijkt uit officiële Britse cijfers.

10,5 mensen op 1.000 getrouwde Britten scheiden, dat daalde van 11,2 in 2008. Bij 25- tot 29-jarigen is dat aantal twee keer zo hoog. Experts zeggen dat dit komt door het concept van het `starthuwelijk`, het is meer en meer aanvaard dat jonge koppels na slechts vijf jaar scheiden voordat ze kinderen krijgen. Jenny North van Relate: "Mensen zien een scheiding niet meer als een zo ingrijpende gebeurtenis in hun leven in vergelijking met vroeger. Ze vinden dit nog steeds stresserend, maar het concept van het starthuwelijk en en het feit dat als het toch moet gebeuren je dit beter doet voor je kinderen krijgt, raakt meer en meer geaccepteerd. Het is zo dat veel mensen tegenwoordig meer dan een keer in het huwelijksbootje stappen. Ze ondergaan meer levens- en carrièreveranderingen nu, het is dus niet verrassend dat mensen ze stabiel zijn dan vroeger."

Economische crisis
Toch blijkt uit cijfers dat het aantal scheidingen gedaald is, volgens experts zou dit komen door de economische crisis. "Financiële problemen zorgen voor huishoudelijke ruzies, wat tot een scheiding kan leiden. Maar veel koppels moeten nu ook samen blijven door de hoge huis- en huurprijzen, ze kunnen zich het simpelweg niet veroorloven alleen te wonen", besluit North. (ep)

14-02-11 Bron: Spitsnieuws.nl

Trouwen in een aquariumtrouwen14feb_3


Duikers James Oliver en Kathryn O`Connor trouwden vandaag op een wel heel bijzondere plek.

Speciaal voor Valentijnsdag gaven zij elkaar het ja-woord onderwater in het Sea Life Aquarium in Londen tussen de vissen en schildpadden.

14-02-2011 Bron: Bright.nl

Trouwen in de cloud


Google wil op alle mogelijke manieren je leven organiseren. Nu helpen ze je ook met het organiseren van je bruiloft.

Google heeft de dienst Google.com/weddings gelanceerd in samenwerking met wedding planner Michelle Rago. De site heeft save-the-date-kaartjes, je kan een website maken met Google Sites, foto’s editen met Picnik en je fotoalbum maken met Picasa.

Vooral de standaard Google Docs zijn praktisch: standaard to-do lists, budget planners, tafelindelingen, en een gastenlijst zijn al helemaal voor je opgemaakt.

13-02-2011 Bron: NRC.nl

Britse homo’s krijgen recht te trouwen


De Britse regering is volgens verschillende Britse media van plan het laatste verschil tussen het traditionele, kerkelijk huwelijk en het burgerlijk homo-partnerschap te schrappen.

De BBC en enkele Britse kranten berichten dat minister Featherstone (Gelijkheid) van plan is homoseksuelen het recht te geven een partnerschap aan te gaan in de kerk. Het zou mogelijk kunnen worden dat zo’n ceremonie formeel een huwelijk genoemd wordt. Nu mag een burgerlijk partnerschap niet worden afgesloten in een religieuze ceremonie. Featherstone zou van plan zijn dat verbod op te heffen.

In Groot-Brittannië is het huwelijk en burgerlijk partnerschap voor de wet praktisch identiek, maar gelijke rechten-activisten menen dat ook homo’s het recht moeten hebben een ‘huwelijk’ te sluiten.

De Britse regering wil geen commentaar geven op de kwestie, maar liet wel doorschemeren dat er een statement aan zit te komen.

Er zijn echter geen plannen bekend om religieuze organisaties te dwingen zulke ceremonies te houden, en de Anglicaanse Kerk heeft al aan te geven dat het niet van plan is dit in hun kerken toe te staan.

12-02-2011 Bron: Parool.nl

Britten kunnen 24 uur per dag trouwen


LONDEN - Engelsen en inwoners van Wales kunnen in de toekomst 24 uur per dag trouwen voor de wet. Dat staat in plannen van de regering, meldden Britse media zaterdag.
Om te voorkomen dat men na een avondje stappen in Las Vegasstijl het jawoord geeft aan een drinkpartner, moeten de huwelijken nog steeds minstens vijftien dagen van tevoren worden aangevraagd.

Het is nu alleen mogelijk om tussen acht uur `s ochtends en zes uur `s avonds te trouwen. De regering verwacht een stijging in het aantal huwelijken in de avond, vooral in de zomer. In 2002 werd het aantal en het soort locaties al verruimd.

Een kerkelijk huwelijk in de nacht lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk. De katholieke kerk zei onlangs zoiets niet toe te willen staan. (ANP)

5-2-2011 Bron: Spanjevandaag.com

Minimumleeftijd om te trouwen blijft 14 jaar in Spanje


MADRID – Voorlopig zal er geen wijziging komen in de minimumleeftijd om te trouwen in Spanje. Deze blijft voorlopig 14 jaar, de jongste leeftijd van heel Europa. In bijna heel Europa geldt een minimumleeftijd van 16 jaar, iets wat diverse politieke partijen in Spanje wilden verhogen naar 16 jaar om zo in de lijn te zitten van de andere Europese landen.

Volgens de minister van volksgezondheid Leire Pajin denkt de regering voorlopig nog niet na over een verhoging van de minimumleeftijd maar zal er in de toekomst naar gekeken worden in het kader van het beschermen van minderjarigen. Trouwen met 14 jaar is in Spanje weliswaar legaal maar alleen met instemming van beide families en een rechter die moet bepalen of een trouwerij is toegestaan of niet.

Tussen de jaren 2000 en 2008 trouwden er in Spanje 326 kinderen onder de 15 jaar. De meeste van deze huwelijken vonden plaats bij zigeunerfamilies waarbij het normaal is dat men op jonge leeftijd trouwt. In oktober zorgde een 10 jarige Roemeens meisje nog voor opschudding door een kind op de wereld te zetten.

04-2-2011 Bron: The Daily Mail

Vooral mannen willen een gezin stichtengezin.jpg.h170.jpg.280


Mannen willen liever dan vrouwen trouwen en een gezin stichten, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Het lijkt de ontkenning van alle clichés die er bestaan, maar niet alle single mannen willen gejaagd door bindingsangst liefst nog een hele tijd beschikbaar blijven voor zo veel mogelijk vrouwen. Integendeel, meer dan de helft van de single mannen tussen de 21 en 35 wil een gezin, terwijl dat bij vrouwen van die leeftijd slechts 46 procent is. Van de kinderloze mannen tussen de 35 en de 44 wil 27 procent kinderen, tegenover slechts16 procent van de vrouwen. De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek uitgevoerd aan de Rutgers University in New Jersey in samenwerking met de datingsite match.com, waarvoor 5.200 mensen ondervraagd werden.

Volgens experts zouden de typische eigenschappen die mannen en vrouwen toegedicht krijgen, steeds meer vervagen. In navolging van de `nieuwe man` zouden mannen hun gevoelige kant meer mogen benadrukken, terwijl vrouwen steeds meer genieten van vrijheid zonder verplichtingen. In een relatie hebben vrouwen gemiddeld meer onafhankelijkheid nodig dan mannen: 77 procent zegt ze persoonlijke ruimte erg belangrijk vindt, tegenover 58 procent van de mannen.

Volgens sociologe Kathleen Gerson voelen mannen zich meer dan ooit aangemoedigd om hun verlangen naar een relatie te uiten. Bovendien zoeken mannen en vrouwen vandaag de dag naar gemeenschappelijke eigenschappen en is de tijd dat vrouwen zochten naar een dikke portemonne en mannen naar een seksobject, voorbij.

2-2 2011 Bron: Scientias.nl

Monogame dieren zijn vaak ontevreden over hun partner


De monogame dames in het dierenrijk krijgen vaak een onaantrekkelijke partner. Dat blijkt uit onderzoek. De studie is in strijd met de aanname dat alle monogame vrouwtjes in staat zijn om een partner te vinden die goed bij de voorkeuren past. Een minder goede partner heeft overigens grote gevolgen voor de gezondheid van het vrouwtje: ze ervaart meer stress en gaat eerder vreemd.

“Bij monogame dieren eindigen maar heel weinig individuen met de perfecte partner,” stelt onderzoeker Simon Griffith. Hij vergelijkt het met de wensen en de realiteit die mensen ervaren. “Veel mannen zouden getrouwd willen zijn met bijvoorbeeld Angelina Jolie en veel vrouwen zouden met Brad Pitt willen trouwen. Maar in werkelijkheid kan dat niet en kan alleen iemand als Brad Pitt met iemand als Angelina Jolie trouwen.”

Vreemdgaan
Vrouwtjes die uiteindelijk verlangen naar Brad Pitt, maar opgescheept zitten met een minder aantrekkelijk exemplaar, hebben wel wat manieren om daar iets aan te doen. Zo kunnen ze besluiten om toch met een ander seks te hebben en zo voor betere genen voor het nageslacht zorgen. Maar wat zorgt ervoor dat deze monogame dieren dan toch vreemdgaan?

Roodkop en zwartkop
Wetenschappers zochten het uit. Ze verzamelden enkele Gouldamadines. Dit vogeltje komt in drie vormen voor: de roodkop, zwartkop en oranjekop. De onderzoekers gebruiken enkele rood- en zwartkoppen voor hun experiment. Hoewel deze soorten veel op elkaar lijken, is hun gedrag anders. Zo zijn de roodkoppen veel agressiever en niet zulke goede ouders.

Vrijheid
De wetenschappers zetten beide soorten in een kooi en stelden ze in de gelegenheid om in alle vrijheid een partner te kiezen. Daarnaast werden enkele vogels gekoppeld: sommige roodkoppen aan roodkoppen, maar de soorten werden ook wel eens gekruist: een roodkop met een zwartkop. De vrouwtjes die paarden met een mannetje dat beter bij hun pasten (en dus dezelfde kleuren had) legde haar eieren bijna een maand eerder dan de vrouwtjes die met een tweede keus (ander kleurtje) zaten opgescheept. Ook had de laatstgenoemde groep drie tot vier keer zoveel stresshormonen in het bloed.

Stress
De onderzoekers vermoeden dat die stresshormonen ervoor zorgen dat een ontevreden vrouwtje uiteindelijk vreemdgaat. “Als een vrouwtje gestresst raakt door de aantrekkelijkheid van haar partner dan is het best mogelijk dat de snelheid waarmee ze zwanger raakt en het aantal kinderen dat ze krijgt, daardoor beïnvloed wordt.”

Genen
Aantrekkelijkheid gaat hierbij verder dan er knap uitzien. Voor de vogels draait het waarschijnlijk allemaal om de genen die zowel met uiterlijk als gedrag te maken hebben. Een beetje gevarieerde genen is prima, maar het moet niet de spuigaten uitlopen.

Verandering
De studie verandert de manier waarop wetenschappers naar monogame relaties kijken. “Te lang hebben we monogame relaties beschouwd als een gelukkig samenwerkingsverband,” stelt expert Robert Brooks.

De volledige studie is terug te vinden in het blad Proceedings of the Royal Society B. Wetenschappers gaan ervan uit dat de resultaten ook gelden voor relaties die wij mensen erop na houden.

1-2-2011 Bron: Zita.be

Met welke bekendheden willen we absoluut niet trouwen?


Wie is de slechts mogelijke huwelijkskandidaat? Met die vraag trok OK! Wedding Magazine naar zijn lezers. Wat blijkt: we hebben het niet zo op enfants terribles als Amy Winehouse, Lindsay Lohan, Charlie Sheen en Mel Gibson.

Amy Winehouse is de minst begeerde vrouw om mee te trouwen, op de voet gevolgd door Lindsay Lohan, Britney Spears, Madonna, Gwyneth Paltrow en Lady Gaga. Bij de mannen voert Charlie Sheen de top aan van vreselijkste echtgenoten, gevolgd door de agressieve Mel Gibson en de fanatieke Tom Cruise.

Met wie we dan wel in het huwelijksbootje willen stappen? Natalie Portman voert bij de vrouwen het lijstje aan, gevolgd door Megan Fox, Katy Perry, Kate Moss en Gisele Bundchen. En de meest gegeerde man blijkt niemand minder dan de Britse prins Harry te zijn. Sinds hij kalmer is geworden scoort de rosse prins zelfs beter dan Justin Bieber, Robert Pattinson, David Beckham en Russell Brand.

31-1-2011 Bron: De Stentor

Supertaart tegen dip bruidsbranche


ZWOLLE - Als videomaker van bruidsreportages is hij betrokken bij de jaarlijkse Weddingfair in de Broerenkerk in Zwolle.

Otto Hadders uit Emmen zag de bezoekersaantallen steeds meer teruglopen en besloot deze keer de aandacht te trekken met een super-de-luxe Amerikaanse bruidstaart. Hij schreef een prijsvraag uit via www.wineenbruidstaart.nl voor toekomstige bruidsparen. Het winnende stel ontving gistermiddag in Zwolle het torenhoge gebak van een kleine twee bij twee meter, opgebouwd uit zuilen en diverse etages. "Vers gebakken. En op de dag dat het paar gaat trouwen krijgt men weer zo`n taart", belooft Hadders.

"Ik hoop hiermee nieuw leven te blazen in de bruidsbranche. Je moet toch steeds weer iets nieuws verzinnen. De bruidsbusiness verkeert helaas in een dip, dat merk ik als trouwvideomaker ook. Door de economische crisis houden mensen de belangrijkste dag van hun leven kleinschaliger." Hadders zag bij de bruiloft van zijn zoon hoe zo`n taart mensen bindt. "Normaal snijdt het bruidspaar het gebak in stukken, maar bij deze supertaart zie je dat iedereen om de lekkernij heen gaat staan. Binnen de kortste keren pakken de gasten hun eigen stukje." De taart werd gemaakt door een oom van Hadders, die zijn sporen in de banketbakkerij heeft verdiend. Volgens Hadders trok de Weddingfair net als vorig jaar ongeveer vijfhonderd bezoekers.

29-1-2011 Bron: Het Parool

Trouwen in Nederland is vooral praktisch

   
Trouwen in Nederland is vooral praktisch. Als Nederlanders trouwen dan gebeurt dit vanuit de situatie van een gelukkig en stabiel samenleven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld in de VS is het huwelijk geen doel om dat gelukkige en stabiele samenleven te bereiken. Meer dan voor romantische of symbolische overwegingen kiezen Nederlanders voor het pragmatische.

Er wordt getrouwd omwille van onder andere kinderen, de aanschaf van een huis, erfrecht of belastingvoordelen. Catrin Finkenauer, sociaal psycholoog en hoofddocent aan de faculteit Psychologie en Pedagogiek van de Vrije Universiteit, onderzocht in samenwerking met psychologen van de Radboud Universiteit Nijmegen de factoren die een rol spelen bij het in stand houden van een relatie. Sinds december 2006 werden daarom 199 stellen gevolgd die in het huwelijk waren getreden in de vier maanden voor de start van het onderzoek.

Volgens Finkenauer toont het onderzoek aan dat Nederlanders pas aan trouwen denken als het zaken gemakkelijker maakt. Wanneer er eerst met succes is samengewoond, wordt de keuze voor een huwelijk gemakkelijker, omdat dan bepaalde zaken in een keer geregeld kunnen worden. Toch zijn er hier ook mensen die trouwen uit liefde en als bezegeling hiervan.


23-1-2011 Bron: AD.nl

Nieuwe hype: trouwen in mortuarium


Om geld te besparen doen mensen gekke dingen. Ook trouwen in een mortuarium, zo meldt de krant USA Today.
De tentoongestelde doodskisten en urnes moeten ze er wel bijnemen. Of hoe `tot de dood ons scheidt` een wel heel aparte bijklank krijgt. 

In de Verenigde Staten zijn sommige mortuaria gevestigd in historische landhuizen, en laat dat nu een erg gewilde locatie zijn voor een huwelijksfeest. Er werd geld geroken, en dus laten sommige mortuaria huwelijks- en andere feesten toe.

Ook het huwelijkspaar wint erbij, want een mortuarium is (nog) niet zo duur als een hotel of een andere feestzaal, maar vaak wel even stijlvol. Ondertussen zou ongeveer 10 procent van de `mortuaria` zijn diensten hebben uitgebreid naar andere feesten of evenementen.

Schrik
Of de bruidjes dat dan geen probleem vinden, te feesten en te trouwen in een huis waar ook doden liggen? ,,Eerst was ik niet helemaal gewonnen voor het idee, maar toen ik het gebouw van binnen zag, was ik verkocht", zo biecht één bruidje op.

Om de gasten niet te veel op stang te jagen werd de ceremonie wijselijk in de achtertuin gehouden. Anderen hielden de festiviteiten dan weer strikt binnenshuis, zodat er geen begraafplaats op de achtergrond zou staan.

Kerk
,,Sommige mensen vinden het vreemd: feesten in een huis van de rouw en verdriet. Maar wat is het verschil met een kerk? Daar worden toch ook verschillende soorten vieringen gehouden?", argumenteert James Olson, woordvoerder van de organisatie voor mortuaria. ,,Veel feestzalen sluiten de deuren door de crisis, maar wij blijven altijd in business."

Slechts zelden kiest het bruidskoppel voor een begraafplaats om dicht bij iemand te zijn die er niet meer is, zo geeft Olson nog mee. 

19-01-2011 Bron: Bredavandaag.nl

Naast winkelen ook trouwen op zondag in Breda


BREDA – Naast winkelen zou men in Breda ook op zondag moeten kunnen trouwen. Dat kan al in enkele andere gemeenten, maar niet in Breda.

D66 ziet graag dat stellen voortaan ook op de vrije dag in het huwelijksbootje kunnen stappen. “Juist het brede aanbod aan prachtige monumentale trouwlocaties in Breda trekt ook bruidsparen van buiten de gemeentegrenzen om in Breda te gaan trouwen”, stellen fractievoorzitter Paul de Beer en raadslid Philip Bos van D66.

“Er kan worden getrouwd in het prachtige stadshuis in het centrum van Breda, in het voormalige gemeentehuis in Princenhage en in bijvoorbeeld de Waalse Kerk. Recent heeft uw college tevens Kasteel Bouvigne aangewezen als trouwlocatie.”

Volgens De Beer en Bos zou het de aantrekkingskracht van de stad vergroten en zouden stellen die al willen trouwens sneller voor Breda kiezen. “Ook marktpartijen, waaronder de horeca, zouden de mogelijkheid van trouwen op zondag aangrijpen als een manier om meer mensen naar Breda te trekken.”

17-01-2011 Bron: Gay.nl

Eerste Joodse homohuwelijk in Nederland gisteren gesloten


Gisteren is in Amsterdam voor het eerst in Nederland een homostel getrouwd in een synagoge. De Liberale Joodse Gemeente had de primeur.

Voortaan kunnen homostellen in 10 synagogen van die gemeente trouwen. Ze krijgen vrijwel dezelfde ceremonie als hetero`s. Een religieus huwelijk heeft in Nederland uitsluitend een symbolische waarde. Voor wettelijk geldende huwelijken dient men het gemeentehuis te bezoeken.

In Joodse kringen is lang gediscussieerd over de openstelling van het homohuwelijk. In de Verenigde Staten kunnen homo`s al langer trouwen in synagogen. Israël twijfelt nog.

16-1-2011 Bron: Kliknieuws.nl

Kabouter Plop gaat trouwen


OSS - Groot nieuws in het kabouterbos want Kabouter Plop gaat trouwen! Althans als het aan zijn groottante Plap ligt wel. In de nieuwe Kabouter Plop show Plop Gaat Trouwen zal zij er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. De vrolijke voorstelling boordevol leuke Plopliedjes, humor en een vleugje kabouterromantiek is op zondag 30 januari te zien in Theater De Lievekamp aan de Raadhuislaan in Oss.

02kabouterplopIn de voorstelling zijn Kabouter Plop, Kwebbel, Klus en Lui druk bezig een feestje te organiseren als ze bezoek krijgen van Tante Plap. Kabouter Plop’s groottante is niet alleen heel streng, maar ook een enorme bemoeial en vastbesloten wat dingen te veranderen in het kabouterbos. Ze vindt namelijk dat Kabouter Plop wel toe is aan een vriendinnetje en komt hem een handje helpen om er eentje te vinden. Maar of Plop daar nou zo blij mee is? Zal het feestje nog wel doorgaan nu de tante zich er zo mee bemoeit, zal Kabouter Plop inderdaad een kaboutermeisje trouwen en zal Tante Plap ooit nog vertrekken uit het kabouterbos? Dat is te zien in Plop Gaat Trouwen; een theatershow met de karakters uit de populaire tv-serie en boordevol bekende kabouterliedjes.

Theatershow
De theatershow Plop Gaat Trouwen is nog tot en met 27 maart te zien in theaters door heel Nederland. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Kaartjes voor de voorstelling in Oss kosten 16 euro, De voorstelling van Kabouter Plop is te zien om 13.00 en 15.15 uur en duurt ongeveer 75 minuten. Voor meer informatie kan gebeld worden naar theater De Lievekamp, tel. (0412) 64 89 22. Of neem een kijkje op de site www.lievekamp.nl.


5-1-2011 Bron www.destentor.nl

Geen stormloop paartjes op 11-11-11


LOCHEM - Loopt het in de gemeente Apeldoorn storm wat betreft trouwverzoekjes op 11 november van dit jaar (11-11-11), in Zutphen, Lochem, Berkelland, Bronckhorst en Brummen is de animo aanzienlijk minder. In Apeldoorn is deze trouwdag al vol. De gemeente heeft niet genoeg buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand om meer dan dertien huwelijken per dag te voltrekken.

In de gemeente Brummen is tot op de dag van vandaag zelfs nog geen enkel stelletje op het idee gekomen om 11-11-11 in de ringen te laten graveren. Dat terwijl in Eerbeek toch een florerende carnavalsvereniging haar domicilie heeft. Trouwen op de dag die driemaal het gekkengetal elf telt moet toch heel wat rondjes en speciale oorkondes van de Raad van Elf opleveren.

In de gemeente Berkelland, om precies te zijn in Kasteel Ruurlo, scoort een paar zelfs vijf maal het getal der zotten. Het is de bedoeling dat de geliefden elkaar het jawoord geven op 11-11-11 om precies 11.11 uur. Het andere huwelijk op die dag in Berkelland heeft plaats in Eibergen, om 11.00 uur.

Ook in de gemeente Zutphen trouwt een paar precies om 11.11 uur. Daarnaast staat in de gemeente nog een huwelijk op die vrijdag op de planning, maar daarvan is het tijdstip nog onbekend. De gemeente heeft nog ruimte voor meer aanvragen, tenslotte telt Zutphen zes buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand.

Het aantal huwelijken dat in Zutphen op dezelfde dag kan worden gesloten is verder nog afhankelijk van de locaties waar ze plaats hebben. In Zutphen kan de gemeente een locatie als eenmalige trouwplek aanwijzen.

Op het lijstje van de gemeente Lochem staan twee huwelijksvoltrekkingen gepland voor de bijzondere datum. Eentje om 14.00 uur, en de andere `s ochtends om 11.00 uur. Of dat laatste echtpaar in spe verwacht dat de toespraak van de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand tien minuten duurt en zo toch de vijf elfjes hoopt binnen te slepen is onbekend.

De gemeente Bronckhorst heeft voor 11 november van dit jaar nog slechts één huwelijksvoltrekking geregistreerd, `s middags.

30-12-2010 Bron www.bnr.nl

Trouwen wordt fiscaal aantrekkelijker


Ongehuwd samenleven zonder een samenlevingscontract wordt duurder in 2011. De belastingdienst heeft stellen die wel samenwonen, maar dat niet hebben vastgelegd, de afgelopen maanden een brief gestuurd: ze mogen geen fiscaal partner meer zijn. Het Financieele Dagblad kopt: Fiscus dwingt tot huwelijk. De maatregel vloeit voort uit een besluit van de Belastingdienst uit 2009 om de eisen voor het fiscaal partnerschap aan te passen. Nu geldt de regeling nog voor iedereen die met zijn of haar partner op hetzelfde adres woont. Stellen kunnen dan bijvoorbeeld de studiekosten van de een in mindering brengen op het belastbaar inkomen van de ander.

24-12-2010 Bron RTL.nl

Annette Barlo getrouwd op Ameland

annette_barlo_trouwt_op_ameland_600Romantischer kan het bijna niet: kerstavond, dik pak sneeuw op een waddeneiland en dan elkaar voor eeuwig het jawoord geven. Annette Barlo doet het gewoon.

Ze heeft vanmiddag haar Frank Timmer, een succesvol tv-producer, na meer dan tien jaar samenzijn het jawoord gegeven op Ameland omdat dit hun lievelingsplek is en ze er vaak komen.

Het stel heeft niet uitbundig uitgepakt voor de bruiloft. Alleen een select gezelschap van beide families, broers, zussen en hun beste vrienden zijn op de bruiloft aanwezig. De twee besloten na alsnog te trouwen omdat beide families er nu nog in goede gezondheid aanwezig kunnen zijn bij de bezegeling van hun liefde.

"Toen ik zwanger was van de eerste, van Sjoerd, dachten we wel: we moeten gaan trouwen", vertelt Anette in RTL boulevard. "Maar ja, zwanger in zo`n jurk,we wachten wel tot de kinderen wat groter zijn. Nu was wel het moment." Annette en Frank wonen in Baarn en hebben twee zoons, Sjoerd en Guus.