Checklist Trouwen op Ameland

Gefeliciteerd met uw voornemens op Ameland in het huwelijksbootje te stappen.  Om u goed te kunnen begeleiden bij het Trouwen in de gemeente Ameland hebben wij een checklist voor u samengesteld. De planning van uw huwelijk op Ameland is met behulp van deze checklist in slechts zes stappen geregeld.

 1. Boeken van restaurants, cateraars en gastenverblijven.

  Bent u voornemens op Ameland te trouwen en heeft u reeds een datum in gedachten? Het is dan raadzaam allereerst contacten te leggen met de lokalee hotels, pensions, restaurants, cateraars die uw receptie en/of trouwfeest tot een succes kunnen maken. Zodoende voorkomt u teleurstellingen en weet u vroegtijdig of uw voorgenomen huwelijksdatum nog vrij is bij de geselecteerde hotels, restaurants etc.

 2. Ondertrouw

  Om te kunnen trouwen dient u eerst in ondertrouw te gaan. Minimaal 2 weken voor de trouwdatum moet de huwelijksaangifte zijn gedaan. De huwelijksaangifte is dan precies een jaar geldig. Als er binnen dat jaar niet wordt getrouwd moet deze weer opnieuw worden aangevraagd. De huwelijksaangifte wordt gedaan in de woonplaats van de bruid of bruidegom.

  Woont u in het buitenland en bent u voornemens in Nedeland uw huwelijk te voltrekken dan is het belangrijk dat u of uw partner van Nederlandse afkomst is. Om in Nederland te kunnen trouwen gaat u in ondertrouw in de gemeente Den Haag. Meer informatie kunt u vinden op de website van de gemeente Den Haag.

  Tip: Bel van te voren de burgerlijke stand in de plaats waar u uw huwelijksaangifte doet. De gemeente kan u voorlichten over de informatie die u dient mee te brengen.

 3. Inlichten Burgerzaken van de Gemeente Ameland

  Om uw huwelijk op Ameland juridisch goed te regelen is het van belang dat de Gemeente Ameland in een vroeg stadium op de hoogte is van uw trouwplannen op Ameland. De Gemeente Ameland zal met u de juridische kant van uw huwelijk behandelen, denk daarbij aan het trouwen onder huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen. Ook zal de Gemeente Ameland samen met u een trouwambtenaar boeken voor de voorgenomen trouwdatum. 
 4. Bespreken van uw Trouwlocatie op Ameland

  Naast het Gemeentehuis van Ameland is het mogelijk uw huwelijk te voltrekken bij één van de dertien andere romantische trouwlocaties op Ameland. Denk eens aan een huwelijk aan het strand, een historisch kerkje, op de vuurtoren, in de duinen van het Oerd of op één van de rondvaartboten. Hoe dan ook de droomlocatie voor uw huwelijk is op Ameland te vinden. Het bespreken van de trouwlocatiegeschied bij de locatie zelf.

 5. Bevestigen van de Trouwlocatie aan de Gemeente en de Trouwambtenaar

  Wanneer uw Trouwlocatie besproken is op de voorgenomen trouwdatum dient u dit te bevestigen bij de gemeente Ameland en de trouwambtenaar.

 6. Plannen van uw Trouwdag

  Gefeliciteerd uw trouwdag op Ameland is zo goed als geregeld. Samen met uw ceremoniemeesters kunt u nu overgaan tot het plannen van de invulling van de dag, het vervoer en verblijf van uw gasten en uiteraard uw receptie en/of uw trouwfeest!